Junioř vezou z Třince tři body!

15.08.2009 13:35

Na hřiště vedoucího týmu soutěže zajížděla ve 3. kole druhé fotbalové ligy sparťanská rezerva a svěřenci Zdeňka Svobody se netajili přáním obrat favorita z Třince alespoň o jeden bod.

Sparťanskou sestavu opět vyztužilo několik hráčů z A-týmu, rudý dres dnes dopoledne oblékli Milan Švenger, Martinové Kuncl a Sus, Jan Krob a Jiří Jeslínek.

Po zahajovacím hvizdu rozhodčího Matějka se domácí pustili do očekávaného náporu a zamkli sparťany na jejich polovině. Třinecký tlak však byl dlouhé minuty neškodný a poprvé tak svěřenci Karla Kuly zahrozili až v desáté minutě. Eismannův rohový kop vyboxoval Švenger přímo k Hrdlovičovi, jehož povedená rána z 25 metrů zatřásla břevnem sparťanské branky. Hosté se poprvé osmělili po patnácti minutách hry, Glaser však pokazil nadějný brejk nepřesnou příhrávkou na nabíhajícího Jeslínka. Hned o minutu později zahrozili sparťané znovu, když Krobův centr na osamoceného Třešňáka odvrátil na poslední chvíli třinecký Kuděla. V další šanci se objevil Aimen Belaid, jenž si naběhl na odražený míč a jeho pokus vyrazil Lipčák s obtížemi nad branku. Poté se ke slovu dostali také domácí hráči a po půlhodině se mohli ujmout vedení, Joukl alev akrobatické pozici z malého vápna minul Švengerovu branku.Těsně před poločasovou přestávkou se k balonu po zaváhání Hrdloviče dostal Petr Putz a jeho výstavní ránu z osmnácti metrů Lipčák skvěle vyrazil na rohový kop, ze kterého však sparťané nic nevytěžili a do kabin se tak šlo za bezgólového stavu.

Také do druhého poločasu vstoupili aktivněji třinečtí s jasným cílem - vytvořit si tlak a vstřelit rychle vedoucí branku. K té měli blízko hned po pěti minutách, kdy Stýskala prošel přes tři bránící sparťany a přihrávkou vyzval ke skórování Szemka, ten se ale gólové šance zalekl. Ten samý hráč se chytal za hlavu i o dvě minuty později, kdy stál tváří v tvář Švengerovi, bránu ale trefit nedokázal. Otupit třinecký nápor se snažil aktivní Belaid, jenž však svůj únik zakončil nepřesnou střelou. Hned za minutu se k zakončení z hranice malého vápna dostal Jeslínek, jeho pokus z otočky však postrádal přesnost i razanci. Další kritickou chvíli přestáli sparťané v 67. minutě, kdy se Matůš pokoušel prosadit technickou střelou z rohu pokutového území a jeho lob jen těsně minul roh branky. Pohnout s ukazatelem skóre se nepovedlo ani Stýskalovi, který se v 72. minutě objevil v čisté gólové šanci, Švenger parádním zákrokem ale udržel své spoluhráče ve hře o body. Jak se nakládá s gólovou šancí ukázal soupeři patnáct minut před koncem Petr Putz, který rychlou kličkou posadil na zem bránícího Chlebka a poté přesnou střelou poslal Spartu do vedení - 1:0! Vstřelená branka svěřence trenéra Svobody evidentně povzbudila a hned za dvě minuty napřáhl z 25 metrů Krob, jehož gólovou střelu na poslední chvíli zneškodnil Lipčák parádní robinzonádou. Třinečtí se fotbalisté se z gólového šoku nemohli dlouhé minuty dostat a k vážnějšímu ohrožení Milana Švengera se tak dostali až v nastavení, kdy se dvakrát ve výhodné pozici objevil Doležal, stejně jako jeho spoluhráči ale i on své šance zahodil. Sparťané se tak mohou radovat z překvapivého, o to však cennějšího vítězství, které zařídil jedinou branku utkání Petr Putz a vezou si ze hřiště lídra soutěže plný bodový zisk.

Fotbal Třinec - AC Sparta Praha B 0:1 (0:0)
Branka:
75. Putz

Rozhočí: Matějek, Čecháček, Szarowski
ŽK:
Chlebek - Putz, Švenger

Diváci: 3006

Sestavy
Třinec: Lipčák - Hrdlovič (81. Doležal), Chlebek, Kuděla, Bednářek - Malíř, Ceplák (68. Adaszek), Stýskala, Eismann - Joukl, Szmek

Sparta B: Švenger - Kuncl, Sus, Košút, Krob - Jeslínek (63. Valíček), Droppa, Glaser (89. Sadikovič), Belaid - Třešňák (85. Kadlec J.), Putz

Zpět