Výhru nad Kladnem zařídili Vacek a Wilfried

16.08.2009 12:28

Po třech remízách v úvodních ligových kolech čekal na fotbalisty Sparty domácím souboji s Kladnem jednoznačný úkol - získat tři body. Oproti poslednímu utkání v Příbrami doznala sestava změn v každé řadě - Jaromíra Blažka, jenž nebude moci vinou karetního trestu chytat v Mariboru, nahradil Matúš Kozáčik, do středu obrany se vrátil Tomáš Řepka, kraje záložní řady patřily Martinu Zemanovi s Igorem Žofčákem a na hrotu nastoupil po boku Václava Kadlece ke svému prvnímu startu od první minuty Martin Jirouš. Do GENERALI Areny si našlo za slunného počasí cestu necelých osm tisíc diváků.

První střelecký pokus v utkání předvedl v osmé minutě Martin Zeman, jeho přízemní ránu z dálky však nikdo netečoval a míč proletěl vedle levé tyče. Sparťané měli v úvodních minutách dle všech předpokladů více ze hry, ovšem několikrát na sebe upozornili i hosté. Szabo se dokonce dostal ke střele, ta však šla mimo tři tyče. V pětadvacáté minutě ostře fauloval kladenský Holub unikajícího Martina Zemana a viděl žlutou kartu. A protože ten samý hráč byl hned zkraje utkání napomenut za stažení unikajícího Manuela Pamiče, následovala i zasloužená karta barvy červené. Vzápětí spadla technická střela, vyslaná levačkou Igora Žofčáka, na břevno branky Pavlíka. Zato v 28. minutě se GENERALI Arena konečně dočkala. Kamil Vacek prošel středem hřiště a krásnou střelou k pravé tyči kladenské branky nedal gólmanovi šanci. Chvíli poté však Pavlík zachránil Kladno od další inkasované branky, když vyrazil projektil z kopačky Martina Zemana. Jen o milimetry prolétla kolem pravé spojnice další krásná rána aktivního Vacka, o brankovou konstrukci lízla za další minutu i střela Kušníra.

Obraz hry se nezměnil ani s úvodním hvizdem druhého poločasu. Do první šance se dostali sparťané zásluhou Václava Kadlece, který po dlouhém sólu poslal míč do běhu Luboši Huškovi, jenže mu jej povedeným centrem vrátil, ovšem mladíček se čtrnáctkou na zádech jej již v záklonu nenasměroval mezi tři tyče. Třešničku na dortu v podobě gólu by si zasloužila nádherná rána Luboše Huška ze čtyřiapadesáté minuty. Sparťanský středopolař napřáhl z dobrých třiceti metrů a málem zbořil branku - míč totiž skončil na tyči. Chvíli poté Luboše Huška vystřídala nejnovější akvizice Sparty - běloruský reprezentant Denis Kovba. Další branku mohl přidat Kamil Vacek, levačkou však z nadějné pozice minul. Střídajícího Bony Wilfrieda prozměnu vychytal Pavlík. Dotřetice rozezvonili sparťané brankovou konstrukci v 83. minutě, kdy se to podařilo Romanu Hubníkovi, jenž dorážel střelu Marka Střeštíka. Poté se v pokutovém území hezky uvolnil Martin Jirouš, ovšem vyběhnutý Pavlík jeho střelu vyrazil. To na Bonyho pokus z otočky gólman Kladna zareagovat nestihl, bohužel tomu ale nebylo třeba - míč proletěl těsně vedle jeho pravé tyče. Pojišťovací branky se tak fanoušci dočkali až v 89. minutě, kdy si na roh Igora Žofčáka naskočil Bony Wilfried a přesnou hlavičkou neomylně rozvlnil síť. Sparta tak porazila Kladno 2:0.

Zpět