Na nerozehranost soupeře nemůžeme sázet

17.07.2009 18:39

Historie se opakuje. Stará poučka může platit i pro fotbal, o čemž se mohli přesvědčit i sparťané. Los jim do cesty postavil starého známého soupeře - s Panathinaikosem se rudí utkali loni ve třetím předkole Ligy mistrů a po výsledcích 1:2 a 0:1 na postup nedosáhli.

„Panathinaikos bude, stejně jako loni, favoritem tohoto dvojutkání. To ale nemusí vůbec nic znamenat. My teď máme novou šanci a obrovskou motivaci Řekům loňské vyřazení vrátit," říkal pár desítek minut po losu hlavní trenér Jozef Chovanec, jenž se spolu s personálním ředitelem Jakubem Otavou ceremonie osobně zúčastnil. „Musíme k dvojutkání přistoupit maximálně zodpovědně. Panathinaikos umí dokonale využít chvilkové slabší koncentrace nebo jakékoliv chyby. V letní pauze navíc mužstvo posílilo, přišel Cissé a další kvalitní forbalisté," uvedl Jozef Chovanec. „Na nerozehranost protivníka nesmíme sázet, Panathinaikos čekají na soustředění kvalitní celky jako Hoffenheim nebo Mönchengladbach, které jej dobře prověří. My samozřejmě na těchto zápasech budeme mít pozorovatele, který bude hru soupeře pečlivě sledovat," uzavřel svoje hodnocení kouč.

K rok starému příběhu už se nechtěl příliš vracet. Kapitána Patrika Bergera zajímá jen budoucnost a nové setkání s řeckým celkem. „Panathinaikos bude určitě hratelný, stejně jako loni. Na druhou stranu, tým posílil, především Cissé je velké jméno. Základem všeho bude bezpochyby dobrá defenziva. Vždyť loni jsme doma dostali dva góly, to se nám podruhé rozhodně nesmí stát," upozornil zkušený středopolař.

Tajný tip na protivníka nevyšel Ondřeji Kušnírovi. Z opakování dvojzápasu s Řeky ale letenský univerzál rozmrzelý není. „Ono bylo opravdu těžké mezi potenciálními soupeři vybírat. Mě nejvíc mrzí, že znovu hrajeme první zápas na domácím hřišti, začínat v Aténách by bylo rozhodně lepší. Loňská utkání si vybavuji velmi dobře. Tentokrát to bude jiné, nastupuji na odlišném postu," připomněl Kušnír svůj přesun do obranné čtveřice. „Panathinaikos si bude určitě hodně věřit, to ale nic neznamená, my uděláme všechno proto, abychom se radovali z postupu," slíbil Ondra Kušnír.  

Zpět