Plno šancí, jediný gól = z Příbrami pouze s bodem

09.08.2009 16:37

Ve 3. ligovém kole zajížděli fotbalisté Sparty do Příbrami s cílem vymazat nulu na kontě vstřelených branek a odvézt si z hornického městečka všechny tři body. Obejít se Letenští museli i nadále bez vůdce mužstva Tomáše Řepky, kterého do utkání nepustil poraněný stehenní sval.

Úvod zápasu patřil aktivnějším domácím, z rohového kopu v páté minutě však krom závaru před Blažkem nic nevytěžili. Rychlou odpověď si připravil kapitán Sparty Patrik Berger, který po nahrávce Kaloudy napřáhl z 25 metrů, a jeho tečovaný pokus jen těsně minul odkrytou Krbečkovu bránu. Další střelecký pokus si z 18 metrů připsal Luboš Kalouda, jeho skákavá střela ale neměla šanci na gólový úspěch. Aktivitu Sparty následně vystupňoval Bony Wilfried, který se na hranici pokutového území zbavil dvou soupeřů, jeho zakončení ale postrádalo razanci i přesnost. Po dvaceti minutách se opět připomněli domácí fotbalisté, rohový kop Dorta ale Marek Plašil dobře netrefil. Do první gólové šance zápasu se ve 28. minutě dostal Bony Wilfried, který si naskočil na přesný Vackův centr, z malého vápna však hlavičkoval trestuhodně přímo do náruče Lukáše Krbečka. Stejný hráč se dostal do zakončení i o čtyři minuty později, kdy mu na hranici vápna sklepl balon Kadlec, africký útočník ale opět zakončoval přímo do připravených rukavic domácího brankáře. Do další šance se řítil znovu aktivní Wilried, který si na půlící čáře tělem skvěle odstavil bránícího hráče a postupoval směrem na branku, ani v tomto případě však nezvolil ideální zakončení. Zaslouženého gólového vedení se sparťané ujali v 41. minutě, kdy si na přesný Bergerův pas naběhl Vašek Kadlec, přetlačil domácího Müllera a tváří v tvář Krbečkovi nezaváhal - 1:0! Sparťanské nadšení mohl za okamžik zmrazit Plašil, který se zčistajasna objevil před Blažkem, letenského gólmana ale z bezprostřední blízkosti neprostřelil a do kabin tak díky jednogólovému vedení šli spokojenější svěřenci Martina Haška a Jana Kmocha.

Také do druhé půle vstoupili lépe hostující fotbalisté. Ve 49. minutě se na křídle hezky uvolnil Kalouda a poslal přihrávku na nabíhajícího Kadlece, tomu však zabránil ve skórování pádem pod nohy Krbeček. Hned za minutu se na příbramskou branku řítilo trio Berger, Wilfried a Kadlec, posledně jmenovaný se dostal tváří v tvář gólmanovi, na Krbečka ale ani teď nevyzrál. V 55. minutě se v další velké šanci objevil Kalouda, který se elegantně obtočil kolem obránce, v rozhodující chvíli se však k zakončení nedostal. A festival zahozených sparťanských šancí pokračoval i nadále. Kalouda si hezky vyměnil balon s Vackem a z penaltové vzdálenosti prostřelil Krbečka, kterého však na brankové čáře zastoupil Müller a uchránil své spoluhráče od druhého gólu! Po hodině hry byl před pokutovým územím faulován Kušnír a k rozehrání přímého kopu se postavil Patrik Berger, jehož levačka řádně protáhla domácího brankáře, který jeho střelu s obtížemi vytáhl na rohový kop, ze kterého však sparťané nic nevytěžili. Potrestat chabou sparťanskou koncovku mohl kapitán domácích Huňa, který však Plašilův centr za záda Blažka usměrnit nedokázal. Co nedokázal Huňa, povedlo se střídajícímu Dos Santosovi, který využil nepřipravenosti sparťanské defenzivy a mezi nohama Blažka zaznamenal svůj třetí gól ve třetím zápase - 1:1. A mohlo být ještě hůř. Patnáct minut před koncem vypálil nechytatelnou dělovku do brankové konstrukce Pleško a odražený míč nůžkami poslal nad prázdnou branku Huňa. Rozhodnutí měl na hlavě pět minut před koncem Jirout, který si naskočil na Kaloudův roh, jeho hlavička ale skončila těsně vedle tyče a Sparta tak i ve třetím ligovém utkání nového ročníku pouze remizovala, když může litovat především velmi špatné koncovky, která ji dnes připravila o dva body.


1.FK Příbram - AC Sparta Praha 1:1 (0:1)
Branky:
68. Dos Santos - 41. Kadlec,

Rozhodčí: Franěk, Košec, Příhoda
ŽK:
Šmejkal - Wilfried, Kušnír, Jirouš

Diváci: 7156

Sestavy
Příbram: Krbeček - Štochl, Tarczal, Šmejkal (72. Pilík), Müller - Nohýnek (57. Dos Santos), Plašil, Dort (46. Pleško), Klesa - Rodriguez, Huňa

Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Hoheneder, Pamič - Vacek, Berger, Hušek (77. Střeštík), Kalouda - Wilfried (72. Jirouš), Kadlec V. (85. Prudnikov)

Zpět