Sparta a Generali=silné spojení

22.07.2009 20:08

Sparta Praha vstupuje do sezony 2009/2010 s novým hlavním partnerem. Ve středu 22. července byla slavnostně podepsána smlouva, potvrzující spolupráci mezi Spartou a pojišťovnou Generali. Stadion na Letné se nově bude jmenovat Generali Arena.


„Sparta má jako marketingový produkt velkou hodnotu, která podle nás ještě výrazně poroste. Naše dvě značky mají mnoho společného, spojuje je bohatá a slavná historie, renomé v Evropě a touha jít nahoru. Sponzorskou platformu jsme vybírali z hodně možností, koukali jsme nejen do sportovní oblasti. Se Spartou se nám povedlo najít velmi rychle společnou řeč a cestu. Partnerství bude široké a věříme, že i velmi úspěšné," uvedl na oficiální tiskové konferenci generální ředitel Generali Ing. Petr Kopecký s tím, že kontrakt je prozatím podepsán na tři roky.

„Jsme velmi rádi, že se nám povedlo s Generali uzavřít dohodu. Vnímáme to jako maximálně pozitivní krok, vždycky nás potěší navázat spolupráci s ambiciózními a silnými partnery," řekl obchodní ředitel klubu Ing. Michal Viktorin.


Generali Arena, to je nový název pro stadion, na kterém hraje Sparta domácí zápasy. Se zbrusu novým jménem jsou tu i změny, které by měly potěšit všechny fanoušky. „Začínáme novou éru, zásadních novinek je víc. Digitalizace stadionu finišuje.Komfort zvýší dvě digitální velkoplošné obrazkovky LG, digitální budou i reklamní panely - to jsou dva velké kroky kupředu," vysvětlil Michal Viktorin.
V průběhu jara jsme na našem webu spustili anketu, které se zúčastnilo více než 10 000 lidí. Předmětem byly změny, které by si naši příznivci přáli uskutečnit na stadionu. Překvapila nás velká převaha možnosti odstranění bariér mezi hřištěm a hledištěm. Pro tu hlasovalo zhruba 80 % lidí. Toto přání jsme se rozhodli divákům splnit a doufáme, že fanoušci novinku přivítají, že si zápasy v Generali Areně opravdu užijí," dodal Michal Viktorin.


Všechny změny mohou příznivci Sparty vyzkoušet už v úterý 28. července, kdy mužstvo v Generali Areně přivítá Panathinaikos Atény, o tři dny později, v pátek 31. července, pak na Letnou zavítá nováček Gambrinus ligy, tým Bohemians 1905.

Zpět