Sparta je v žebříčku IFFHS na 97. místě

04.07.2009 10:52

Letenští se pilně připravují na novou fotbalovou sezonu, ve které je čekají cíle v podobě zisku titulu a postupu do Ligy mistrů. Pokud se jim bude dařit, tak to znamená i možnost si vylepšit pozici dlouhodobě nejlepšího českého klubu v žebříčku IFFHS. V aktuálním pořadí všech klubů ze začátku dubna se Sparta umístila na 97. pozici se 114 body! I nadále platí fakt, že Sparta je stále jediným českým zástupcem v první stovce. Spolu se Spartou sdílí stejnou pozici i francouzský FC Toulouse.

Pro zajímavost můžeme uvést, že další český zástupce a městský rival Slavia Praha zaujímá 107. pozici. Teplicím patří 253 a Liberci 332. místo. Vedoucí pozice je tentokrát rozdvojená, neboť se o ní dělí Manchester United a FC Barcelona. S větším bodovým odstupem za nimi je londýnský zástupce a klub Petra Čecha Chelsea FC.

IFFHS je zkratka pro Mezinárodní federaci fotbalových historiků a statistiků (International Federation of Football History & Statistics). Jedná se o organizaci, která sleduje a zaznamenává historii fotbalu již od roku 1984 a její sídlo je v Bonnu. Dlouhodobě sestavuje žebříček klubů na základě koeficientů za odehrané zápasy v domácích i mezinárodních soutěžích, který měsíčně aktualizuje

Zpět