Sparta v Aténách podlehla 0:3

04.08.2009 22:53

Sparťané do odvety nastoupili oproti prvnímu střetnutí se dvěma změnami. Zraněného Tomáše Řepku nahradil Niklas Hoheneder, Holendu pak Patrik Berger, který se zařadil do záložní řady a rudí tak nastoupili s jediným útočníkem, Bonym Wilfriedem.

V prvních minutách byli aktivnější domácí, aktivním presinkem nenechávali sparťanům příliš možností k rozehrávce, k ohrožení branky se však řecký tým nedostával. Byli to ale hosté, kdo si první vytvořil výraznější příležitost. Při rychlém útoku vyslal Berger na zteč Vacka, ten si však míč nezpracoval ideálně a ke střele se nedostal. Na druhé straně vyzkoušel dvakrát Blažka Djibril Cissé, sparťanský gólman však svůj tým podržel.
Sparťané přestáli úvodní tlak domácích a pomalu se dostávali na delší čas na polovinu Panathinaikosu. Největší šanci první půlhodiny promarnil Patrik Berger, který svou obávanou levačkou napříhl ze třiadvaceti metrů a jen o milimetry minul levou tyč Galinovičkovy branky.
Největší šance první půle však přišla ve vápně Sparty. Moon přesným centrem našel hlavu extravagantního Cissého a Blažek fantastickým zákrokem míč vyrazil mimo tyče. Chvíli na to pálil Cissé z voleje, z dobré pozice však branku hostí minul. Francouzskému útočníkovi ani to nestačilo a o několik vteřin později opět sparťanského brankáře vystrašil. To když hlavou tečoval Letovu ránu těsně nad břevno.
Jediný zásah první části přišel v jejím samém závěru. Letův centr z levé strany lehce tečoval Sarriegi a Blažek byl tentokráte bezmocný - 1:0.

Druhý poločas začali sparťané zle. Hubník chyboval při rozehrávce, Salpingidis našel zpětnou přihrávkou Katsouranise, který neměl sebemenší problém míč poslat za bezmocného Blažka - 2:0.
Sparťané se snažili kontrovat nasazením Kadlece a Prudnikova, výraznou příležitost si však dlouho nedokázal vytvořit ani jeden z nich. Třetí střídající, Luboš Kalouda, byl o poznání úspěšnější - v posledních minutách se dostal do obrovské šance, kterou mohl rudé výrazně přiblížit k postupu. Přímý kop k němu sklepl Hoheneder a ex-brněnský záložník sám před Galinovičem trestuhodně branku minul.
A trest přišel záhy. Před Blažka se protáhl Salpingidis a po tvrdém souboji se sparťanským gólmanem sám dorazil míč do sítě - 3:0.
Na samý závěr utkání ještě zkoušel střelecké štěstí Kušnír, ale Galinovič už byl pozorný.

Sparťané v Aténách podlehli 0:3 a po domácí výhře 3:1 se do Ligy Mistrů nepodívají.

 

 

FC Panathinaikos - AC Sparta Praha 3:0

Branky: 45. Sarriegi, 54. Katsouranis, 90. Salpingidis
ŽK: Sarriegi, Gabriel - Hoheneder

Panathinaikos: Galinovic - Moon, Vyntra, Sarriegi, Spyropoulos - Katsouranis, Silva, Karagounis (77. Gabriel) - Salpingidis, Cisse, Leto (75. Simao)
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Hoheneder, Pamić - Žofčák, Berger, Hušek (78. Kalouda), Vacek, Zeman (59. Kadlec) - Wilfried (70. Prudnikov)

Rozhodčí: Proenca - Trigo, Tomé (všichni Portugalsko)

Zpět